Nacional Soccer Academy Suriname

In opdracht van SAN International heeft SEE agency geadviseerd in de oprichting van Nacional Soccer Academy Suriname en bemiddeld in de samenwerking met Ajax Coaching Academy.

 

Het doel van Nacional Soccer Academy is om het enorme potentieel aan talentvolle voetballers in Suriname klaar te stomen voor een professionele voetbalcarrière. De Academy moet bijdragen aan de verbetering van talentvolle voetballers op technisch, persoonlijk en sociaal vlak. Daarom is het CSR-beleid van erop gericht om goede schoolbegeleiding te geven zodat er tevens een gedegen fundament wordt geboden op een goede maatschappelijke carrière voor talenten die er net niet in slagen om de top te bereiken.

 

Wat is begonnen als een ambitieus idee, is inmiddels realiteit. Nacional Soccer Academy Suriname is van start gegaan en er wordt een opleidingstraject geboden voor talentvolle voetballers tussen de 9 en 14 jaar. In oktober 2018 is er zelfs een delegatie van Ajax Coaching Academy op bezoek geweest om zaken op technisch en organisatorisch vlak verder te kunnen ontwikkelen naar internationale standaarden. Inmiddels heeft de samenwerking een structurele invulling gekregen in de vorm van een 3-jarig partnership.